Sardanes per la festivitat de la Mare de Déu de Montserrat

Ofrena floral en el temple parroquial

El dijous 27 d’abril, festivitat de la Mare de Déu de Montserrat, l’Agrupació Sardanista de Mollerussa amb el suport de l’Ajuntament de la ciutat organitza una ballada de sardanes a les 7 de la tarda en la Plaça de l’Ajuntament amb la cobla Jovenívola d’Agramunt.

Prèviament, a 2/4 de 7 de la tarda i en el temple parroquial de Sant Jaume, se celebrarà la tradicional ofrena floral a la Verge. Una ofrena oberta a tota la ciutadania que desitgi participar-hi.

La primera edició de la ballada i ofrena es remunta a l’any 1969 com una acció per part de l’Agrupació Sardanista per honrar la Moreneta. L’escultura de la Verge, obra de l’escultor Martí Sabé i realitzada gràcies a una subscripció popular incentivada per l’Agrupació, va entrar per primera vegada al temple parroquial el setembre de 1961 després d’una processó pels carrers de la ciutat.

La cobla Jovenívola d’Agramunt interpretarà el Virolai en el moment de l’ofrena i seguidament, en la plaça de l’Ajuntament, un repertori de 8 sardanes. “Mans Unides” de Jeroni Velasco, “Els pescadors de l’Escala” de Francesc Mas Ros, “Amics abans i ara” d’Òscar Barqué, “Ciutat Reial” de René Picamal i “Una de curta i balladora” de Jordi Paulí són algunes de les sardanes que interpretarà la cobla agramuntina.

L’Agrupació Sardanista està perfilant els últims detalls de l’Aplec de la Sardana de Mollerussa que se celebrarà el dissabte 27 de maig en el parc Municipal i Pavelló 11 de setembre amb les cobles Jovenívola d’Agramunt i Bellpuig Cobla. També en procés organitzatiu del concurs de colles sardanistes que se celebrarà a l’Avinguda del Canal el diumenge 11 de juny.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *