L’Agenda sardanista a Mollerussa arranca amb una ballada de sardanes la diada de Reis

l’Agrupació recupera el concurs de Colles Sardanistes que tindrà lloc el diumenge 28 d’abril

L’agenda de l’Agrupació Sardanista de Mollerussa es presenta amb importants novetats per aquest 2019 i amb activitats consolidades tant en el calendari sardanista de la ciutat com en l’àmbit de la demarcació.

Una de les novetats és la ballada de sardanes que tindrà lloc el diumenge 6 de gener, diada de Reis, en la sala del teatre de l’Amistat a les 12 del migdia amb la cobla Tàrrega. Amb aquesta ballada, l’Agrupació vol recuperar les sardanes per les festes nadalenques en un indret tan emblemàtic com és la platea del teatre.

La recuperació del Concurs de Colles Sardanistes a Mollerussa és una altra de les novetats que presenta l’agenda sardanista. El concurs tindrà lloc el diumenge 28 d’abril a l’Avinguda de la Fira i coincidirà amb la tradicional Trobada de Puntaires, organitzada per l’Albada, en el marc de les Festes de Sant Isidori. Un concurs que no se celebrava en la capital del Pla d’Urgell des de l’any 2002 i que torna a situar Mollerussa en l’agenda de l’elit del sardanisme com la resta de capitals de comarca de la província.

Com cada any, una de les cites importants el calendari és l’Aplec de la Sardana, el qual aplega a més de 300 sardanistes vinguts d’arreu. Aquest 2019, l’Aplec de la Sardana de Mollerussa arriba a la seva 40a edició i el converteix en una de les trobades sardanistes amb més solera i tradició del panorama actual a les nostres contrades. L’Aplec tindrà lloc el dissabte 25 de maig en el Parc Municipal i comptarà amb les cobles Jovenívola d’Agramunt i la Bellpuig Cobla.

El concert de Música per a Cobla s’ha convertit, al llarg dels 18 anys de trajectòria, en una de les cites musicals més esperades a la nostra ciutat. En aquesta edició, i per celebrar la majoria d’edat del concert, els assistents podran gaudir d’un concert de sardanes a càrrec de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, que de forma excepcional, en aquesta edició el concert se celebrarà el dissabte 27 de juliol en el marc dels Jardins de la Casa Canal.

L’agenda es completarà amb la ballada de Diumenge de Rams amb la cobla Vents de Riella, 14 d’abril, la celebració de la Diada de la Mare de Déu de Montserrat el 27 d’abril amb la cobla Jovenívola d’Agramunt. Els mesos de juliol i agost es reediten les ballades a la fresca en so digital però se centralitzen en el carrer Ciutat de Lleida.

La ballada en commemoració del monument tindrà lloc el dissabte 14 de setembre amb la cobla Tàrrega i el diumenge 13 d’octubre, en el Centre Cultural, la segona edició del Concurs Individual de Sardana Revessa el diumenge 13 d’octubre amb la cobla Jovenívola d’Agramunt, tancarà l’agenda sardanista.

Altres activitats anuals de l’agrupació en col·laboració amb altres entitats són els cursos de sardanes que tenen lloc en el casal de la Gent Gran, els tallers del Saltem i Ballem a les escoles i la Trobada Sardanista de Centres Educatius amb col·laboració del CRP del Pla d’Urgell i el Pla Educatiu d’Entorn.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *