Més de 150 sardanistes participen en el concurs de colles a Mollerussa

Dolç Infern aconsegueix el primer lloc en categoria gran seguit per Estol-Espígol

L’avinguda de la Fira va ser l’escenari del recuperat concurs de colles sardanistes de Mollerussa puntuable pel campionat de la territorial de Lleida.

El concurs va comptar amb la participació de més de 150 sardanistes de 14 colles professionals d’arreu de la província i dividides en 5 categories diferents.

El concurs s’inicià a 2/4 de 12 del matí amb un galop de presentació de les colles participants. Seguidament, amb la Cobla Vents de Riella d’Agramunt en la part musical, les colles van ballar “Sis de set” d’Enric Ortí, primera de les sardanes en la modalitat de “Lluïment”. La sardana revessa, en la qual els sardanistes han d’esbrinar el tiratge, va ser Cantant de Matinada d’en Josep Casas, tan sols va ser encertada per les colles Jovencells de Cervera i Dolç Infern de Lleida. Seguidament, les colles van defensar la segona sardana de lluïment, “Porta-la amb tu” del compositor de la Catalunya Nord, Olivier Marqués. Va tancar la competició la “Sardana número 5“ d’en Xavier Ventosa que les colles van ballar en la modalitat de Punts Lliures.

Per concloure el concurs, abans de la sardana de germanor i el lliurament de premis, amb motiu de celebració de la 32a. Diada de la Puntaire a Mollerussa, que va tenir lloc en el Pavelló Firal, la Cobla va interpretar la sardana “LA PÙNTAIRE” d’en Joan Viladomat i Joan Badosa revisada per Eduard Sendra que va ser ballada pel nombrós públic assistent. “Mollerussa Capital de la Sardana 2016” d’Òscar Barqué, va ser la sardana escollida per l’organització com a sardana de germanor.

Respecte a la classificació, en categoria Aleví, els sardanistes més petits, el primer lloc va ser per la colla Dimoniets seguits de Petits Dimoniets, ambdues colles del Grup Montserrat de Lleida. En Infantil és produir un empat a punts, el qual és traduir en un primer lloc per les dues colles que participaven en aquesta categoria, Escarlata de Lleida i Noves Branques de Vilanova de Bellpuig.

En categoria Juvenil s’imposà la colla Guspira de Lleida per davant de la colla agramuntina Esbarzer.

I en categoria Gran, els llocs del pòdium es van repartir en el primer lloc per a Dolç Infern de Lleida, Estol-Espígol d’Agramunt en segon lloc i Verge del Miracle de Balaguer en tercer lloc. La classificació continuà amb Jovencells de Cervera, Font de Valldans de Ponts, Estelats d’Agramunt, Somnis del Pla de Mollerussa i Brut Natura de les Borges Blanques.

El lliurament de premis va ser presidit per Marc Solsona, alcalde de Mollerussa, acompanyat per Albert Masague, president de l’Acstell i per Joaquim Fabrés, president de l’Agrupació Sardanista de Mollerussa.

La pròxima cita del 45è Campionat de Colles Sardanistes de les Comarques Lleidatanes tindrà lloc en la Plaça de la Llotja de la ciutat de Lleida el pròxim diumenge 12 de maig.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *