Mollerussa ajorna el Concurs de Colles Sardanistes

La llarga inactivitat de les colles sardanistes és un dels factors cabdal en la decisió

L’Agrupació Sardanista de Mollerussa, organitzadora del Concurs de Colles Sardanistes programat pel diumenge 11 d’abril a la ciutat, ha decidit ajornar l’activitat fins a nova data. Les poques setmanes entre l’aixecament de la prohibició de les activitats culturals i tradicionals fins la data del concurs, aconsellen prendre aquesta dràstica mesura en benefici principalment de les colles sardanistes i de la qualitat del concurs.

La llarga inactivitat de les colles arran de l’increment dels contagis i de les restriccions marcades pel Procicat des del mes d’octubre de l’any passat, no ha permès la continuïtat del ritme d’entrenament al qual estan habituades les colles sardanistes en les èpoques de preparació dels campionats. L’important esforç físic que representa pels dansaires la participació en el Campionat requereix un entrenament constant i d’alt nivell per poder executar la sardana de competició de la manera més correcta i alhora evitar en tot el possible les lesions físiques que la dansa de la sardana comporta.

Des de l’Agrupació assenyalen la intenció de celebrar el concurs de Mollerussa en una nova data a decidir amb l’Ajuntament de la ciutat i l’Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes (Acstell). L’entitat mollerussenca va recuperar el concurs a la ciutat l’any 2019 i la seva continuïtat és un dels objectius de l’actual junta directiva.

L’Agrupació de Mollerussa s’ha vist obligada a cancel·lar de l’agenda la ballada de sardanes programada pel diumenge 10 de gener i també la tradicional ballada de Diumenge de Rams del pròxim 28 de març de 2021.

Recordem que l’Agrupació Sardanista de Mollerussa celebra aquest 2021 els 75 anys de la fundació, els 25 anys de la inauguració del monument a la sardana i el 5è aniversari de la proclamació com a Capital de la Sardana 2016.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *