Inici dels tallers del Saltem i Ballem a Mollerussa

Hi participen 403 alumnes de cinc centres escolars

El passat dijous 8 d’abril l’escola les Arrels de Mollerussa va donar el tret de sortida del programa d’ensenyament de la sardana a la capital del Pla d’Urgell.

Els tallers se celebraran des del 8 d’abril al 6 de maig dins de l’horari lectiu en les escoles Les Arrels, Ignasi Peraire, La Salle i els instituts de La Serra i Terres de Ponent amb la participació d’un total de 403 alumnes. Els tallers de sardanes estan impartits per monitores i monitors formats i acreditats per la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida.

En aquesta edició, els cursos s’han adaptat a les mesures sanitàries marcades pel Procicat, el departament d’Ensenyament i els protocols de cada centre escolar. Els monitors també han estat informats de quins són i com aplicar els protocols sanitaris.

Els tallers se celebren en horari escolar i en grups reduïts, fet que ha obligat a programar més hores d’ensenyament.

Malgrat la crisi sanitària els tallers d’ensenyament de la sardana és desenvoluparem amb una relativa normalitat, només es deixarà de celebrar la Trobada Sardanista Escolar dels centres de Mollerussa.

En aquesta edició 2021 hi participen en la demarcació de Lleida, un total de 1.488 alumnes de 28 centres escolars de les comarques del Segrià, Pla d’Urgell, les Garrigues, la Noguera, l’Urgell i la Segarra. Els cursos i tallers els impartiran trenta-vuit monitores i monitors federats.

Les sessions es duran a terme en espais oberts i a l’aire lliure, sempre respectant la normativa marcada pel Departament d’Educació i adaptant-los al protocol de cada escola.

La junta organitzadora del Saltem i Ballem ha decidit, per causa en les restriccions i la normativa sanitària imposada arran de la Covid-19, suspendre per aquesta edició, la tradicional cloenda dels cursos i tallers amb la celebració de la Trobada Intercomarcal Escolar.
Els tallers d’ensenyament de la sardana s’emmarquen en el programa del Pla Educatiu d’Entorn de Mollerussa amb el suport de l’Ajuntament de Mollerussa, el Centre de Recursos educatius del Pla d’Urgell i la col·laboració de l’Agrupació Sardanista de Mollerussa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *