El projecte Mollerussa Dansa:

Mollerussa Dansa neix com una branca de l’Agrupació Sardanista de Mollerussa amb l’objectiu de la promoció i difusió de la sardana d’exhibició i competició, la creació de colles sardanistes i promoure els balls tradicionals sota el paraigües d’un Esbart Dansaire.

Amb motiu de Mollerussa Capital de la Sardana 2016, un grup d’amigues i amics s’estrenen com a colla sardanista en la ballada del mes de setembre, commemorativa del monument sardanista a la ciutat. Van continuar com a colla, ballant en altres ballades i en l’aplec de Mollerussa.

La primera sortida fora de la capital del Pla d’Urgell va tenir lloc en la celebració dels actes en honor de la Mare de Déu de la Cabeza de l’any 2017.

Aquesta exhibició a Vila-sana va marcar l’inici i la voluntat de treballar de valent en donar continuïtat al projecte i intentar que la colla, participes en el Campionat de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes.

A principis de 2018 és presenta la colla Somnis del Pla, la primera del projecte Mollerussa Dansa.

Somnis del Pla és presenta en públic en els actes de celebració del 25è aniversari de la Mare de Déu de la Cabeza de Vila-sana. La Colla s’estrenarà en el Campionat de Colles el pròxim diumenge 13 de maig en la ciutat de Lleida

Somnis del Pla participa en els Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma en la categoria Gran i en les modalitats d’Exhibició, Revessa i Punts Lliures.

La sardana d’exhibició és la que es balla a mode tradicional, amb els curts i llargs ben marcats.

En la sardana de punts lliures els dansaires interpreten la sardana amb tot un seguit de passos de la seva invenció però mantenint la rotllana i els trets bàsics de la sardana.

La sardana revessa és una composició en la qual el compositor no marca ni defineix els diferents tiratges de la sardana essent un repte per als “revessaires” endevinar-los.